ÖNEMLİ DUYURU(27.04.2021)

Değerli Öğrencilerimiz;

Kafkas Üniversitesi Senatosunun 16.02.2021 tarihinde Üniversitemiz birimlerinde 2020-2021 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı için eğitim-öğretim şekli ile ilgili almış olduğu “…bu kararın alındığı tarihten sonra ilgili Bakanlık ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından pandemi seyrine göre herhangi bir takvim değişikliği yapıldığı veya benzeri kararın alındığı takdirde konunun yeniden değerlendirmeye alınması…” kararına istinaden Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Kurulu Cumhurbaşkanlığımızın 26.04.2021 tarihinde açıkladığı tedbirler çerçevesinde 27.04.2021 tarihinde saat 12.30’da toplanmıştır.

Fakülte Kurulu 2020-2021 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı için eğitim-öğretim şekli kararını, aşağıda maddeler halinde verilen biçimde revize etmiştir.

- Fakültemiz 1., 2. ve 3. sınıflarında 14.04.2021’de ilan edildiği gibi eğitim şekli devam edecektir. Ayrıca 1., 2. ve 3. sınıflarda arasınavlar da daha önce ilan edildiği şekilde ve programda devam etmektedir.

- Fakültemiz 4. sınıfları için hibrit eğitim kararı, bütün dönemin online olarak sürdürülmesi şeklinde değiştirilmiştir. Bu karar çerçevesinde 4. sınıflarımız için yüzyüze sınavlar iptal edilmiştir. 4. sınıf öğrencilerimiz için uzaktan (E-Ders sistemi üzerinden) arasınav programı 17 Mayıs 2021 tarihinde başlayacak şekilde en kısa süre içerisinde duyurulacaktır. Diğer taraftan 4. sınıflarda derslerin uygulama kısımları ve yıl sonu sınavları uzaktan (E-Ders sistemi üzerinden) yapılacaktır. Öğrenci arkadaşlarımızın aldıkları derslerde E-Ders sistemi üzerinden görülüp görülmediğini kontrol etmesi, görünmediği dersler için ilgili dersi veren öğretim üyeleri ile irtibata geçmesi gerekmektedir. Bu durum 4. sınıf öğrencilerinin sınava sorunsuz girebilmesi için önemlidir.

- Fakültemiz 4. sınıflarında uygulama ders programının (3 Mayıstan sonrası için) revize hali en kısa sürede öğrencilere duyurulacaktır.

- Fakültemiz 5. (intörn) sınıflar için değişiklik yapılmamıştır. Bu çerçevede 17 Şubat 2021 tarihinde ilan edildiği gibi 5. Sınıflar yüzyüze eğitime devam edecektir. Fakültemiz 5. (intörn) sınıflarında intörn bitirme sınavı 14.06.2021 tarihinde yüzyüze yapılacaktır.

Bütün öğrencilerimizin sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir dönem geçirmelerini dileriz.

Veteriner Fakültesi Dekanlığı