24 Kasım 2022

Rektörümüz Prof. Dr. Hüsnü Kapu'nun "24 Kasım Öğretmenler Günü" Mesajı

Öğretmenlik; bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, emek, sevgi ve fedakârlık gerektiren, sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek, zil ile başlayıp bitmeyecek kadar kutsal bir meslektir.

Öğretmenlerimizin asli hedeflerinden birisi de, öğrencilerimizi, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirilerek bilimi rehber edinen, çağı takip eden, eleştirel ve yaratıcı düşünme yetisi gelişmiş, öz güveni yüksek, sorumluluklarının idrakinde, üretken, hayata sevgi ve saygı ekseninde bakan, adil ve ahlaklı bireyler olarak yetiştirilmesi olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimiz ile yükseköğretim camiamızın değerli öğretim elemanlarının Öğretmenler Günü’nü kutlar, hayatlarında sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.