Üniversitemizde 17 Kasım Dünya Akciğer Kanseri Farkındalık Gününde "Sigarayı Bırakma" Temalı Etkinlik Düzenlendi

YÖK Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı çerçevesinde bilişim teknolojileri, internet ve sosyal medyanın bilinçli kullanımı ve uyuşturucu, alkol, kumar ve tütün gibi zararlı maddelerin kullanılmaması açısından farkındalık oluşturmak amacıyla Üniversitemiz kampüsünde 17 Kasım Dünya Akciğer Kanseri Farkındalık Gününde "Sigara Bırakma" temalı etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe Üniversitemiz Bağımlılık Komisyonunda bulunan, Doç. Dr. Nihal BOSTANCI DAŞTAN, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet ÖZMEN, Dr. Öğr. Üyesi Fadime KAYA, Dr. Öğr. Üyesi Devrim ERGİNSOY OSMANOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Özgü TEKİN ULUMAN, Arş. Gör. Berna AKTAŞ ve öğrenciler katıldı.

Bilgilendirme standı açılan etkinlikte öğrencilere yönelik konuşma yapan Doç. Dr. Nihal BOSTANCI DAŞTAN; "günümüz dünyasında en sık görülen kanser türlerinin başında akciğer kanserinin geldiğini, kansere bağlı ölümler içerisinde akciğer kanserinin yılda 1.69 milyon kayıp ile tüm dünyada ilk sırada yer aldığını belirterek, sigara ve diğer tütün ürünleri kullanımının akciğer kanserine yol açan en önemli faktör olduğuna, ayrıca aktif kullanımın yanı sıra pasif içiciliğin de akciğer kanserin de önemli etken olduğuna, etkin bir sigara ve tütün ürünleri kontrolü sağlandığında, akciğer kanserleri dahil olmak üzere her yıl tütün kullanımına bağlı olarak gelişen yaklaşık 110 bin ölümün önlenebileceğine, sigaranın bırakılabileceğine, vurgu yaptı". Hem kendimiz hem de sevdiklerimizin sağlığı için sigara dumanından uzak temiz hava alarak yaşama temennisinde bulundu.

Yapılan bilgilendirmenin ardından Üniversitemiz Bağımlılık Komisyonu’nda bulunan hocalarımız ve öğrenciler, akciğer kanserine dikkati çekmek ve sigarayı bırakmaya teşvik adına beyaz renkli balonlara yazılı sloganlar ve kurdeleler ellerinde sloganları seslendirerek kampüs içerisinde yürüyüş yaptı.