Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Dr. Erol ÖZVAR’dan Üniversitemize Ziyaret

“Doğu Anadolu Bölgesindeki Üniversitelere Ziyaret Programı” kapsamında YÖK Başkanı Prof.Dr. Erol ÖZVAR YÖK Kurul Üyesi Prof.Dr.Muammer YAYLALI, YÖK Yürütme Kurulu  Üyeleri  Prof.Dr.Naci GÜNDOĞAN ve Prof.Dr. Ömer AÇIKGÖZ’den oluşan heyetle birlikte Üniversitemizi ziyaret ettiler.

Öncelikle Rektörümüz Prof.Dr.Hüsnü KAPU’yu makamında ziyaret eden YÖK Başkanımız Prof.Dr. Erol ÖZVAR ve beraberindeki heyet Üniversitemiz Senato Üyeleri ile debir toplantı gerçekleştirdiler. Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr.Hüsnü KAPU ve YÖK BaşkanıProf.Dr. Erol ÖZVAR’ın selamlama konuşmaları ve basın açıklamasından sonra, toplantının basına kapalı bölümüne geçildi. Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Hüsnü KAPU, kendilerine Üniversitemiz ile ilgili geniş kapsamlı bir brifing sundu. Brifingin ardından YÖK Başkanımız Prof.Dr. Erol ÖZVAR senato üyelerine hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. YÖK Başkanımızın gerek basına açık gerekse senato üyelerine hitaben yapmış olduğu konuşmalarda üniversitelerdeki eğitim-öğretim  süreçlerinden bilimsel çalışmalara ve Covid-19 pandemisinin eğitim-öğretim süreçlerine etkilerini içeren birçok konuya temas edildi.Covid – 19  pandemisinin  eğitim-öğretim faaliyetleri üzerindeki etkilerini yakından takip ettiklerini ve bu konudaki karar süreçlerinin üniversite yönetimlerince ele alınması yönünde üniversitelere yetki devri yaptıklarını bir kez daha hatırlatan ÖZVAR, Omicron varyantı ile birlikte Ülkemizdeki vaka sayılarında da önemli bir artışın söz konusu olduğunu; bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokoller çerçevesinde üniversitelerimizdeki kayıtlı vaka sayılarını da yakından takip ederek, üniversite öğrencileri ile akademik ve idari personelin aşılanma durumu, enfekte olanların güncel sayısı ve bağışıklık durumları hakkında anlık bilgi sahibi olduklarını ifade etti. Eğitim-öğretimin kesintiye uğramadan devam etmesinin Yükseköğretim Kurumları için fevkalade önemli bir öncelik olduğunun altını çizerek  bu zamana kadar üniversite kampüslerinin hiç kapanmaması yönünde her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden ve yüz yüze eğitimin önemine  değinen ÖZVAR, yüz yüze eğitimin yanında üniversitelerimizin yetkili kurullarınca aldıkları kararlar gereği uzaktan eğitim kapasitelerini % 40’a kadar çıkarabileceklerini bir kez daha hatırlattı.

Salgın şartlarının ilden ile değişiklik gösterebileceğini, bu kapsamda üniversitelerimizin salgınla ilgili olarak ellerindeki verileri dikkate alarak ildeki Hıfzıssıhha Kurulu, Valilik ve ilgili diğer kurumlarla istişare ederek kendi üniversiteleri ile ilgili kararlar alabileceklerini belirten ÖZVAR, üniversitelerde online ve dijital olarak uzaktan öğretim yöntemiyle verilen derslerin sayılarında ve oranlarında farklılık olabileceğini ifade etti.

Ziyaretlerinin esas amacının üniversiteleri yakından tanımak ve yönetimlerle daha yakın mesai geliştirmek olduğunu ifade eden ÖZVAR, üniversitedeki öğretim elemanlarının beklentilerini, görüşlerini ve eleştiri/tekliflerini de bizzat dinlemeyi arzu ettiklerini ifade ederek, üniversiteleri yakından takip etmenin birlikte daha yakın işbirliği yapılması ile Yükseköğretim hayatımızda daha kaliteli ve yüksek seviyede hizmet üretileceğine vesile olunacağını düşündüklerini ve böylece genç neslin Yükseköğretim ihtiyacını karşılayans, onlara bilgi, beceri ve yetkinlik kazandırmaya çalışan kurumlar sayesinde gençlerin ve dolayısıyla ülkenin önünün açılacağını dile getirdi.

Konuşmalar ve soru-cevap bölümünün ardından  Rektörümüz Prof. Dr. Hüsnü KAPU tarafından YÖK Başkanımız Prof.Dr. ErolÖZVAR’a  günün anısına plaket takdimi gerçekleştirildikten sonra YÖK Başkanımız ve beraberindeki heyet Üniversitemiz yerleşkesinde kurulan  Prof.Dr.Fuat SEZGİN Gençlik Merkezini ziyaret ederek burada kendilerini karşılayanTürkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve birçok ülkeden üniversitemize gelen öğrencilerle buluşarak öğrencilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Üniversitemiz öğrencilerinin sunmuş olduğu folklor gösterisini büyük bir beğeniyle izleyen ÖZVAR ve beraberindeki heyet daha sonra öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Üniversitemizdeki programını tamamlayan  YÖK Başkanı Prof.Dr. Erol ÖZVAR,öğretim üyelerimizce yürütülmekte olan kazı çalışmalarını yerinde incelemek üzere beraberindeki heyet ile birlikte Üniversitemizden ayrılarak Anı  Ören Yeri’ne hareket ettiler.