Rektörümüz Prof.Dr.Hüsnü KAPU, MERKEZİ ASYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ’ nin Yürütme Kurulu Üyeliğine Seçildi

Rektörümüz Prof.Dr.Hüsnü KAPU, 29 Nisan 2016 tarihinde kurulan ve 17 ülkeden 63 üniversitenin katılımıyla oluşan MERKEZİ ASYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ’ nin Yürütme Kurulu Üyeliğine seçilmiştir.

Birlik çerçevesinde gerçekleştirilen ve düzenlenmesi planlanan faaliyetleri değerlendirmek üzere, 30 Ocak 2019 tarihinde Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü, Merkezi Asya Üniversiteler Birliği Başkanı Prof.Dr.Sebahattin BALCI başkanlığında  yapılan online toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr.Hüsnü KAPU’yu temsilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Engin KILIÇ katılmıştır.

Bu çerçevede düzenlenen toplantıda; MAÜB Değişim Programı, MAÜB Öğrenci Konseyi, Temalı Yaz Okullarının düzenlenmesi, Lisansüstü eğitim de işbirliğinin sağlanması, “Merkezi Asya’yı Anlamak “ adlı bir ortak kredisiz dersin açılması, MAÜB’e üye üniversiteler arasında Spor oyunlarının düzenlenmesi ve 2. Genel Kurula ev sahipliği yapacak üniversitenin belirlenmesi gibi konular ele alınmıştır.