Üniversitemizi 2019-YKS Ek Yerleştirmesi ile Kazanan Öğrencilere Duyuru

Üniversitemize Kesin Kayıt İçin gerekli Belgeler

1-2019 YKS (TYT/AYT) Sonuçları belgesinin İnternet Çıktısı.  (1 Nüsha) (Yerleştirme Belgesi)

a) Mezun olunan okuldan alınan Lise Diploması aslı ya da yeni tarihli Mezuniyet Belgesinin aslı ile mezun olduğu liseden onaylı sureti veya noter onaylı sureti. (Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi kayıt sırasında görülerek aslı iade edilecek olup, adaylardan mezun olduğu liseden onaylı sureti veya noter onaylı sureti alınacaktır. Belgenin aslı görülmeden kayıt işlemi yapılmaz. (Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılmaz)

b) Ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların bu durumunu belirtir resmi belge ile beraber  kayıt esnasında dolduracakları geçici kayıt dilekçesi. (Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2019 tarihine kadar İlgili Akademik Birimlerinin Öğrenci İşleri Bürolarına  teslim etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.) (Geçici kaydı yapılan öğrenciye kaydı kesinleşinceye kadar öğrenci belgesi ve Öğrenci Kimlik Kartı verilmeyecektir.)

(Geçici Mezuniyet Belgesi ile kaydı yapılan öğrencilerin daha sonra okullarından aldıkları lise diploması görülerek aslı iade edilecek ve mezun olduğu liseden onaylı sureti veya noter onaylı suretini İlgili Fakülte/Yüksekokul Öğrenci İşleri Bürolarına  teslim etmesi gerekmektedir.)

3- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (T.C. Kimlik Numarası olmak zorundadır.),

4- 6 adet 4.5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf, (Fotoğrafların arkasına T.C. Kimlik No, Öğrenci Numarası, Adı ve Soyadı yazılacaktır.)

5-Askerlik çağına gelmiş veya daha yukarı yaştaki erkek adaylar için askerlik şubelerinden alınacak “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı’na dair belge. (1995 ve daha önce doğmuş erkek öğrenciler için.)

6-Öğrenci katkı payı/öğrenim ücretinin birinci taksitinin yatırıldığını gösteren banka dekontu. (II.Öğretim öğrencileri içindir.) Harç ücretlerini web (kafkas.edu.tr) sitemizden öğrenebilirsiniz. Bir yükseköğretim programına  kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (Çift anadal programları hariç olmak üzere ) kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır. Bu durumdaki Birinci Öğretim öğrencilerinin Ziraat Bankasına Öğrenci Katkı Payını ödemek üzere gittiklerinde üzerinde tanımlı harç bulunmaması halinde Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı bünyesindeki harçlar birimine müracaat etmesi gerekmektedir.

7- (Sarıkamış M.Y.O. Özel Güvenlik ve Koruma Programı için Heyet Raporu (Kayıt için tam teşekküllü resmi bir hastaneden, bu mesleği yapmayı engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını, erkek adayların 1.70 m'den, kız adayların 1.63 m'den kısa olmadığını belgeleyen heyet raporunun kayıtlarda ibraz edilmek üzere alınması) ve adayların sabıka kaydının olmadığına Adli Sicil Belgesinin kayıt sırasında teslim edilmesi gerekir.

8.Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma programı için; ÖSYM kılavuzundaki koşul 217 ’de belirtilen; 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin “Madde 18- Özel güvenlik görevlisi çalışma izni verilebilmesi için, Kanunun 10 uncu maddesinde sayılan şartların yanı sıra aşağıda belirtilen hususları kapsayacak şekilde, bir hastaneden veya yeterli bir sağlık kuruluşundan alınan “özel güvenlik görevlisi olur” ibareli sağlık raporu istenir.” Hükmünce gereken belgeleri teslim etmesi gerekir.

9 Elektronik kayıt tarihleri 23-25 Eylül 2019

10.Şahsi Kayıt tarihleri 23-27 Eylül 2019

KAYIT İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

1-       Adayların  Kayıt için bizzat başvurmaları gerekir. Posta ile kayıt yapılmaz.

2-       Sağlık, Askerlik , Hükümlülük  vb. durumlarda durumlarını belgelendirmeleri kaydı ile Noter Vekaleti ile yapılabilir.

3-       İlan Edilmiş tarihlerde kayıt yaptırmayan adaylar herhangi bir hak iddia edemez.

4-       Belirtilen belgelerden herhangi biri eksik ise kayıt yapılmaz.

NOT: Öğrenciler Öğrenci Katkı payı ve Öğrenim ücretlerini öğrenci numaraları ile yatıracaklardır.

Öğrenci numarasını öğrenmek içintıklayınız.

Öğrenci Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri için TIKLAYINIZ

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ 2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KAYIT YERLERİ VE TARİHLERİ

BİRİM ADI

KAYIT TARİHLERİ

KAYIT YERLERİ

Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

MERKEZ KAMPÜSÜ PAŞAÇAYIRI MAH.

Devlet Konservatuvarı

Devlet Konservatuvarı

KALE İÇİ MAH.MİMAR OKTAY EKİNCİ CAD.

Eğitim Fakültesi

Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu

Veteriner Fakültesi

Veteriner Fakültesi

MERKEZ KAMPÜSÜ PAŞAÇAYIRI MAH.