ÇÖLYAK VE GLUTEN DUYARLILIĞI OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİYETLERİNE UYGUN YEMEK ÇIKARILMASI İLE İLGİLİ DUYURU

Çölyak veya glüten hassasiyeti olan kişilerin; gluten alerjisini tetiklemeyen ve bağışıklık sistemini zayıflatmayan, glutensiz ve dengeli bir beslenmeye ömür boyu uymaları gerekmektedir.

Bu sebeple glütensiz diyet uygulaması gereken öğrencilerimizin, bilgilendirilmesi ve uygun besin tüketebilmeleri için Sağlık Kültür ve Spor daire Başkanlığımız tarafından çalışma başlatılmış olup.  Bu kişilerin alerjen durumlarını Merkezi Kafeterya ’ya (Üniversite Yemekhanesi) bildirmeleri gerekmektedir.

Belirlenen öğrenci sayınca glütensiz diyete uygun yemek sağlanacaktır.

NOT : İlgili öğrenciler direk olarak merkezi kafeterya dan veya elifgizemcosgunaras@gmail.com adresine ulaşaraktan detaylı bilgi alabilirler.