Kafkas Üniversitesi Online Sınavlar için Üniversite Öğrencilerine Laboratuvar ve İnternet İmkanı Sağlıyor

Kafkas Üniversitesi, Covid-19 pandemi sürecinde uzaktan eğitim gören tüm üniversite öğrencilerine yönelik olarak, dönem sonu sınavlarında sağlıklı internet bağlantı ortamı sağlamak için merkezi kampüste bulunan bilgisayar laboratuvarlarını kullanıma açıyor.

“Kendileri için tahsis edilen bilgisayar laboratuvarları imkanlarından istifade etmek isteyen üniversite öğrencilerinin  portal.kafkas.edu.tr/lab linki aracılığıyla rezervasyon yapmaları gerekmektedir.”

Bilindiği gibi Covid-19 salgını nedeniyle tüm üniversitelerimizde dersler dijital imkanlar kullanılarak uzaktan eğitim ile yapılmaya başlanmıştı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) derslerin yanında 2019-2020 Eğitim Öğretim Bahar Yarıyılında final ve bütünleme sınavlarının da uzaktan öğretim yoluyla yapılmasına karar verdi. Kars ili ve ilçelerinde ikamet etmekte olup,  gerek güvenli ve hızlı internet gerekse bilgisayar imkanları sınırlı olan tüm üniversite öğrencilerinin bu sınavlara sorunsuz bir şekilde girebilmelerine olanak sağlamak amacıyla, merkez kampüsümüzde yer alan 6 (altı) birimdeki bilgisayar laboratuvarları kullanıma açılmıştır.

Kafkas Üniversitesi olarak yalnız kendi Üniversite öğrencilerimiz değil, aynı zamanda tüm üniversite öğrencileri için bu imkanları sağlamaktayız. Öğrencilerin bu laboratuvarları kullanırken Covid-19 kapsamında olası bulaşmaları önlemek amacıyla gerekli önlemler alınmıştır. Bu kapsamda öğrenciler bilgisayar laboratuvarlarından sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum şeklinde yararlanabileceklerdir. Oturumlar arasında bilgisayar laboratuvarları dezenfekte edilecek ve havalandırılacaktır. Sosyal mesafenin korunması amacıyla bilgisayar laboratuvarlarında aralıklı oturma düzeninde ve iki kişi arasındaki mesafe en az 1,5 metre olacak şekilde hazırlık yapılmıştır. Laboratuvara girişlerde öğrencilerin vücut ısıları ölçülecek olup, aynı zamanda laboratuvarlarda bulunulan sürelerde maske takılması zorunlu tutulacaktır.

Aynı zamanda üniversitemiz öğrencisi olup ta farklı illerde bulunan ve yukarıda belirtilen gerekçelerle sınavlarda problem yaşayabileceğini ön gören öğrencilerimizin de  illerinde bulunan üniversite; il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin teknik imkanlarından istifade etme yoluna gitmeleri mümkündür.

Ayrıca şahsi bilgisayarları (laptop, tablet, telefon vb.) olup ta internete erişimi kısıtlı olan Kafkas Üniversitesi öğrencileri kampüs alanında kablosuz yayın olan "Kafkas_wireless" bağlantısını kullanabilirler. Diğer üniversite öğrencileri Merkez Kütüphanede ve Eğitim Fakültesi binasında yayını olan "Eduroam" yayınına bağlanarak internete erişim sağlayabilirler. Eduroam detaylı bilgi için tıklayınız