ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ İÇİN CORONA VİRÜS AÇIKLAMASI

ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ İÇİN CORONA VİRÜS (COVID-19) AÇIKLAMASI

Türkiye Ulusal Ajansı’nın Corona Virüs (COVID-19) ile ilgili yapmış olduğu 05.03.2020 tarihli açıklamaya dayanarak:

2018 sözleşme dönemi için proje süresi 31 Mayıs 2020 tarihinde bitiyor:

***Virüs nedeniyle ertelenen faaliyetler için, hareketlilik seçimleri ait oldukları sözleşme yılına yönelik kurallara göre yapıldığından bir sonraki sözleşme dönemine ertelenemez. Faaliyetler en fazla ait oldukları sözleşme döneminin proje bitiş tarihine kadar ötelenebilir.

***Seçilmiş ancak COVID-19 nedeniyle faaliyete katılamamış öğrenci ve personel proje dönemi sonuna kadar faaliyetlerine katılamazsa, bu hakları bir sonraki sözleşme dönemine devretmez. Faaliyet ilgili sözleşme döneminin proje bitiş tarihine kadar ötelenebilir. Bu tarihe kadar gerçekleştirilemezse, ilgili öğrenci veya personelin hareketliliğe katılmak üzere ilgili hareketlilik türünde açılacak çağrılara yeniden başvurmaları gerekir. Hareketlilik mücbir sebep ile sonlandığı/iptal edildiği için bu katılımcılara daha sonra yapılacak seçimlerde önceki katılım sebebi ile eksi puan uygulanmaz.

***Personel hareketliliğinde faaliyet iptali veya ötelemeden kaynaklı seyahat harcamaları geri ödenebilir mi? İadenin veya değişikliğin mümkün olmaması durumunda belgelenmesi kaydıyla personelin faaliyetinin gerçekleşeceği ülke için belirlenen “mesafe bandı” kadar miktarı geçmeyecek şekilde ödeme yapılabilir. Mesafe bandı için belirlenen miktar bilet bedelinden fazlaysa bilet bedeli kadar ödeme yapılabilir.

*** Türkiye Ulusal Ajansı’nın Corona Virüs (COVID-19) ile ilgili yapmış olduğu ilgili açıklamaya ‘‘http://www.ua.gov.tr/haberler/yuksekogretim/’’ adresinden ulaşabilirsiniz.

Kafkas Üniversitesi

Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü