CORONA VİRÜS (COVID-19) NEDENİYLE ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM KA103 ÖĞRENCİ/PERSONEL HAREKETLİLİK FAALİYETLERİNE İLİŞKİN 2. DUYURU

CORONA VİRÜS (COVID-19) NEDENİYLE ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM KA103 ÖĞRENCİ/PERSONEL HAREKETLİLİK FAALİYETLERİNE İLİŞKİN 2. BİLGİLENDİRME DUYURUSU

*** Söz konusu durumdan kaynaklı, Erasmus+ yaptığı ülkeden dönmek isteyen öğrencilerin aşağıdaki bilgileri dikkatlice okumaları gerekmektedir.

*** 2019-2020 Personel Hareketliliğine seçilen ancak programa katılamayacak personeller için aşağıda bir takım açıklamalar yer almaktadır.

*** Dönüş yapmak isteyen öğrenciler Türkiye’ye giriş yaptıkları tarihten itibaren havalimanında ilgili sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri gerekmektedir.

1.      Şu anda bir yükseköğretim kurumunda Erasmus+ Öğrencisi olup ülkeye dönüş yapmak isteyen öğrencilerin Türkiye’ye giriş yaptıktan hemen sonra bir sağlık kuruluşuna başvurması ve ihtiyaç duyulması durumunda gerekli testleri yaptırması önem arz etmektedir.

2.  Erasmus+ Öğrencisi olup ülkeye dönüş yapmak isteyen öğrencilerin döndüklerinde mağduriyet yaşamamaları için Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından gerekli işlemler yapılacaktır.

3.      COVID-19 nedeniyle faaliyete katılamamış öğrenci ve personelin bu hakları bir sonraki yıla devretmez. Bir sonraki yıl için açılacak çağrı döneminde yeniden başvurması gerekir. Hareketlilik mücbir sebep ile sonlandığından/iptal olduğundan bir sonraki başvuruda eksi puan uygulanmaz.

4.      COVID-19 nedeniyle faaliyeti iptal edilmiş öğrenciler için geri alınamayacak harcamalar belgelenmesi ve hareketlilikle ilgisi kurulması şartıyla geri ödenebilir. Öğrencilerin yatırdıkları yurt/kira, vize ve sigorta harcamaları karşılanabilir. Bu harcamaların belgelendirilmesi ve iade alamadığı kanıtlanmalıdır. Örneğin yurt harcaması için gidilmesi planlanan üniversite veya konaklama kurumundan yapılan ödemenin geri alınamadığı belgelenmelidir.

5.      Personel Hareketliliği için görevlendirmesi onaylandıktan sonra yapılan harcamaların belgelendirilmesi durumunda inceleme yapıldıktan sonra geçerli (konaklama, seyahat) harcamaları ödenebilir.

Kafkas Üniversitesi

Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü