STATdx Radyoloji Online

S
TATdx Radyoloji Online Karar Destek Sistemi aboneliğimiz kapsamında   Üniversitemiz akademik personel,öğrenci ve diğer kullanıcılarımızın erişimine açılmıştır.

Erişim linki : https://app.statdx.com/

Aşağıda, STATdx ile ilgili linkler  ve özet bilgiler  tüm akademik personel,öğrenci ve  diğer kullanılıcılarımızın bilgisine sunulmuştur.Ayrıca ilgili  veritabanı Üniversitemiz Kütüphane sayfası veritabanları linkinden    kullanıcılarımızın erişimine açılmıştır.

Prof. Charbel Saade’nin, tanısal ikilemleri çözmek için Klinik Teşhis Destek Çözümlerinin (STATdx) kullanımını aktarırken, “Tip 2 Arteriyovenöz Malformasyon” ve “Hepatik Kavernöz Hemanjiyoma” konularını tartışarak interaktif sunduğu vaka tabanlı oturumu izlemek için masterclass website linkine tıklayınız.

STATdx Arayüz Sunumu için lütfen tıklayınız.

STATdx tanıtım videosu için lütfen tıklayınız.

NotTürkçe altyazıları görüntülemek için sol alt köşede yer alan altyazı sekmesinden seçiminizi yapınız.

Elsevier Health Science tarafından sunulan STATdx Radyoloji Online Karar Destek Sistemi ile Amirsys Siyah Seri Kitap içeriği ve daha fazlası online kullanımınıza sunulmaktadır.

STATdx, erdiği çok geniş örnekler sayesinde radyoloji uzmanlarının dahhız ve daha doğru ‘tanı’ koymasına destek sağlar.

Radyologlar çok çeşitli hastalık ve hasta kategorilerinde doğru teşhiste bulunmak için büyük baskı altında çalışmaktadırlar. STATdx, radyologların

(1) karmaşık imaj teşhisleri  (2) farklı uzmanlık alanlarındaki imaj çalışmalarını okuma ve (3) öğrenci ve asistanlara yönelik eğitimlerinde ihtiyaç duydukları, doğru ve güncel cevaplara anında erişim sağlayan Radyoloji Online Karar Destek Sistemi’dir.

Kapsam:  STATdx, tüm uzmanlık alanlarında önde gelen radyologlar tarafından yazılan, güvenerek kullanabileceğiniz geniş kapsamlı bir karar destek sistemidir ve aşağıdakileri kapsamaktadır:

• 4300+ genel ve karmaşık teşhis bilgisi
  • Uzmanlar tarafından seçilmiş ve not eklenmiş 200.000+ yüksek kalitede İmaj
  • 1300 Ayırıcı Tanı Listesi
  • 20.000+ Hasta Vaka Örneği, videolar ve öğretici noktalar
  • 300 Geniş Kapsamlı Anatomi Modülü
  • 195 Temel ve gelişmiş prosedürler
  • Hesaplayıcılar ve Tablolar

Her bir tanının erisinde temel bilgiler, terminoloji, görüntüleme bulguları, ayırıcı tanı, patoloji, klinik sorunlar, tanı kontrol listesi ve seçilm referanslar gibi ayrı ayrı bölümler bulunur.

Sağladığı avantajlar:

• Uzmanlarca oluşturulmuş STATdx ayırıcı tanı listelerini kullananarak hangi farklı hastalıkları  dikkate almanız gerektiğine karar vermenize yardımcı olur.
  • Tüm konular uzmanlar tarafından yazılmakta ve uzmanlar tarafından seçilmiş dergi ve kitap referansları tarafından desteklenmektedir. Teşhis konuları, ayırıcı tanılar, örnek imajlar, hasta vaka örnekleri ve anatomi bilgileri gibi hayat kurtaran kararları almanıza yardımcı nitelikteki bilgileri kapsamaktadır.
  • “Compare Anywhere” özelliği ile 3’e kadar teşhis görüntüsünü yan yana koyarak  karşılaştırabilirsiniz.
  • En nadir hastalık örneklerini dahi araştırmanıza imkan sağlar.
  • RADSearch ile en son dergi makalelerini takip edebilirsiniz.
  • X-ray, CT, MR ve ultrason görüntüleri ve canlı renklerde grafikleri kapsamakta olan yüksek kalitede geniş kapsamlı imaj görüntüleri içinde arama yapılabilmektedir.
  • Google benzeri arama motoru

Ürün Kullanımı:

• Dünya çapında 100 ülkede

• 50,000 + kullanıcı
 • 900+ grup, departman ve hastane aboneliği bulunmaktadır.

Amerika‘da bulunan hastanelerin %97’si Elsevier STATdx kullanarak radyoloji doktorlarının doğru, güvenilir tanıya hızlıca ulaşmalarına katkı sağlamakta ve doktor, hasta memnuniyetini arttırmaktadırlar.