Meslek Yüksekokulumuzu Yeni Kazanan Öğrencilere Duyuru

Yüksekokulumuza E-Devlet kapısı üzerinden yapılacak elektronik kayıt dışında şahsi olarak kayıt yaptırmak isteyenler Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulunun bulunduğu İİBF (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) binasında 4. katta öğrenci işleri bürosuna kayıt için gerekli evraklarını teslim ederek kayıt süreleri içinde meslek yüksekokulumuz kayıt yaptırabilirler. Şahsi kayıt işlemleri posta yoluyla yapılmamakta olup, ancak sağlık özrü ve mahkûmiyet vb. durumların belgelenmesi şartıyla vekâlet yoluyla da yapılabilmektedir.

Meslek Yüksekokulumuzu Yeni Kazanan Öğrencilere Duyuru

Yüksekokulumuza Kesin Kayıt İçin gerekli Belgeler

1-2019 YKS (TYT) Sonuçları belgesinin İnternet Çıktısı.  (1 Nüsha) (Yerleştirme Belgesi)

a) Mezun olunan okuldan alınan Lise Diploması aslı ya da yeni tarihli Mezuniyet Belgesinin aslı ile mezun olduğu liseden onaylı sureti veya noter onaylı sureti. (Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi kayıt sırasında görülerek aslı iade edilecek olup, adaylardan mezun olduğu liseden onaylı sureti veya noter onaylı sureti alınacaktır. Belgenin aslı görülmeden kayıt işlemi yapılmaz. (Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılmaz)

b) Ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların bu durumunu belirtir resmi belge ile beraber  kayıt esnasında dolduracakları geçici kayıt dilekçesi. (Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2019 tarihine kadar İlgili Akademik Birimlerinin Öğrenci İşleri Bürolarına  teslim etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.) (Geçici kaydı yapılan öğrenciye kaydı kesinleşinceye kadar öğrenci belgesi ve Öğrenci Kimlik Kartı verilmeyecektir.)

(Geçici Mezuniyet Belgesi ile kaydı yapılan öğrencilerin daha sonra okullarından aldıkları lise diploması görülerek aslı iade edilecek ve mezun olduğu liseden onaylı sureti veya noter onaylı suretini İlgili Fakülte/Yüksekokul Öğrenci İşleri Bürolarına  teslim etmesi gerekmektedir.)

3- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (T.C. Kimlik Numarası olmak zorundadır.),

4- 6 adet 4.5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf, (Fotoğrafların arkasına T.C. Kimlik No, Öğrenci Numarası, Adı ve Soyadı yazılacaktır.)

5-Askerlik çağına gelmiş veya daha yukarı yaştaki erkek adaylar için askerlik şubelerinden alınacak “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı’na dair belge(1995 ve daha önce doğmuş erkek öğrenciler için.)

KAYIT İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

1-       Adayların  Kayıt için bizzat başvurmaları gerekir. Posta ile kayıt yapılmaz.

2-       Sağlık, Askerlik , Hükümlülük  vb. durumlarda durumlarını belgelendirmeleri kaydı ile Noter Vekaleti ile yapılabilir.

3-       İlan Edilmiş tarihlerde kayıt yaptırmayan adaylar herhangi bir hak iddia edemez.

4-       Belirtilen belgelerden herhangi biri eksik ise kayıt yapılmaz.