15 Mayıs 2024

Güzel Sanatlar Fakültesi Dünya Sanat Haftasını Kutladı

 

Dünya Sanat Haftası, Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen çok sayıda sanat etkinliği ile 30 Mayıs 2 Nisan 2024 tarihleri arasında kutlandı.

   Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Ahmet Aslan Kongre ve Kültür Merkezi'nde “Sınırsız” temasıyla gerçekleştirilen etkinliklerin açılışı, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mitat Durmuş'un konuşması ve kurdele kesimiyle gerçekleştirildi. Dede Korkut Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Taşdan, Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Cihan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Eliş Yıldız, Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sebahattin Yıldız, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Alpaslan Kartal, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu'ndan konuklar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve Karslı sanatseverler katıldı.

 

Öğretim Elemanları Sergisi ve Resim Bölümü 1.sınıf öğrencilerinin çalışmalarından oluşan “Başlangıç” isimli Karma Serginin açılışının ardından Sinema-Tv Ana Sanat Dalından Dr. Öğr. Üyesi R. Özgün Kehya “Alman-Türk Sinemasında Göçmen Kadınlar” ve Dr. Öğr. Üyesi Güneş ÖZAYTEN'in “Türk Sinemasında Kars” konulu sunum ve söyleşileri gerçekleşti ve Resim Bölümü 3.sınıf öğrencilerinin video işlerinden oluşan “Düşünceden Videoya” başlıklı öğrenci videoları seçkisi gösterildi.

Ayrıca etkinliklerde Sahne Sanatlarından Dr. Öğr. Üyesi Emre Yalçın tarafından performans odaklı “Hareket Atölyesi” ve Dr. Öğretim Üyesi Yunus Emre Gümüş tarafından “Yaratıcı Yazarlık Atölyesi” gerçekleştirildi.

Dr. Öğretim Üyesi Emre Yalçın tarafından yazılıp yönetilen ve Sahne Sanatları Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümü öğrencilerinin sahnelediği “Pencereler” isimli tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

Resim Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi İpek Şenel Özayten’in yürütücülüğünde, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Modelaj Atölyesinde Özel Nefes Kreş ve Anaokulu öğrencileri, öğretmenleri, bazı veliler ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrencilerinin katılımıyla “4 yaş grubu Öğrencilerle Kil Atölye Çalışması” gerçekleştirildi. Öğrenciler, kilden Kars kazı heykelcikleri yaptı.

Bu çalışmanın ardından saat 13.00'da Ahmet Aslan Kongre ve Kültür Merkezinde, moderatörlüğünü Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Fırat Çalkuş’un yaptığı panel gerçekleştirildi. Panelde, Resim Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi İpek Şenel Özayten “Mekana Özgü Duvar Resimleri Bağlamında Berlin ve Kadıköy Örnekleri”, Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Selçuk Şentürk “Toplumsal Cinsiyet Perspektifinden Edebiyat Ve Sanat Disiplinler arası Bir Yaklaşım” ve Fen-Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Burak Büyüktopçu ise, “Göstergebilim Ve Şehir” adlı sunumlarını gerçekleştirdiler. Soru-cevap kısmından sonra panel ve panelle birlikte Sanat Haftası etkinlikleri sona erdi.


490 kez görüntülendi.