Fakültemizde Şair İmadeddin NESİMİ Etkinliği

Fakültemiz Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü tarafından Büyük Türk Şairi İmadeddin NESİMİ'nin doğumunun 650. Yılı anısına etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru GULİYEV, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Murat BEYTUR, Kimya bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hacali NECEFOĞLU, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik İstiklal Marşı ve Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Marşı okunmasıyla başladı. Etkinlikte konuşan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru GULİYEV, Azerbaycan şairi İmadeddin NESİMİ'İN doğumunun 650. yılı ile ilgili etkinliklerin düzenlenmesi için Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV'İN kararname imzaladığını söyledi.

Başkonsolos GULİYEV, Türk Dünyası edebiyatlarında önemli yere sahip olan Nesimi ile ilgili böyle bir etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Fen-Edebiyat Fakültesi dekanlığına ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm öğretim elemanları ve öğrencilerine teşekkür etti.

Etkinlikte, ÇTLE bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Çulpan ÇETİN ve öğretim görevlisi Könül GULİYEVA, İmadeddin Nesimi'nin Türk edebiyatındaki yeri ve önemini anlattı. Nesimi'nin sadece Azerbaycan edebiyatını değil, bütün Türk dünyasını etkilediğini ve hala da sevilerek okunduğuna dikkat çekildi.

Yapılan konuşmaların ardından bölüm öğrencileri Nesimi şiirlerini okudular. Etkinliğin sonunda bölüm başkanı İlkin Gulusoy, etkinliğe katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek, bundan sonra da bu tür programların yapılacağını kaydetti. Etkinlik sonunda katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi.