Dünya Kültür Mirası Listesi’ne Dahil Olan Ani Ören Yeri Kazı Çalışmaları İncelendi

Önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir tarihi kent ve UNESCO tarafından 2016 yılında Dünya Kültür Mirası Listesi’ne dahil olan Ani Ören Yerindeki kazı çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izniyle Kars Müze Müdürlüğü’nün Başkanlığında, Kafkas Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammed ARSLAN’ın bilimsel danışmanlığında yürütülmektedir. Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Gencer ELKILIÇ, Dekan Yardımcılarımız Dr. Öğr.  Üyesi Murat BEYTUR, Dr. Öğr.  Üyesi Ersin DOĞANTEKİN, Fakülte Sekreteri Ergün BAŞKENT ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Sekreteri İbrahim AYDIN Ani Ören Yerinde devam eden yüzey araştırmaları kazısından çıkan tarihi eserleri inceleyerek kazı ekibini ziyaret etti.